Riksteatern Skåne är nya kunder till oss och här berättar Claes Forsell-Andersson om hur de använder elektronisk signering för att skicka ut avtal till alla deltagande producenter.

Claes Forsell
Claes Forsell-Andersson

Vem är Claes?

Jag jobbar som scenkonstkonsulent för dans, vilket i korthet innebär att jag försöker få fler att ta del av dans. Det är ett arbete som innebär en massa olika saker, men jag stöttar både de som skapar dansföreställningar och de som vill visa dom. För att publiken skall veta vilken dans som finns har vi skapat ett danskalendarium som heter http://www.sedans.se/ där vi lägger ut det mesta av den dans som visas i Skåne & Halland.

Vad arbetar ni med och vad har ni elektronisk signering till?

Vår organisation Riksteatern Skåne arbetar med att se till att scenkonst når ut i hela Skåne. Vårt största arrangemang heter Expo:Scenkonst där vi är 7 regionala Riksteaterföreningar som samverkar kring. Till dessa dagar deltar teater, dans och cirkusgrupper från hela Sverige & Norden för att visa sina produktioner och de som tittar är arrangörer från hela södra Sverige. Över 40 producenter deltar digitalt och över 400 arrangörer anmälde sig att titta. Expo:Scenkonst genomförs 2021 helt digitalt och arrangemanget innehåller många olika delar, dels filmat material från grupperna som streamas och läggs på hemsidan och en hel dag med fördjupande samtal mellan producenter och arrangörer – som också streamas och läggs ut.

Vi har använt TellusTalk till att skicka avtal till alla deltagande producenter, som de fått godkänna med BankID. Det har fungerat jättesmidigt, med Verktygslådan var det enkelt att kopiera in mottagare och skicka.

Är ni vana med teknik?

Ja, vi är ganska vana med teknik, men grunderna i denna tjänst är väldigt enkla att lära sig. Vid två tillfällen vara jag tvungen att be om hjälp, då svarade supporten med en gång. Jag fick svar direkt och kunde slutföra mitt arbete.

Vad var bäst med tjänsten elektronisk signering?

Att samma avtal används som bilaga, och att det går att få enkel överblick över vilka som har godkänt. Om jag hade gjort det igen, hade jag laddat upp en mejllista och använt mallar, så det går enkelt att göra om samma typ av utskick.

Kommer ni använda tjänsten igen?

Absolut, till hösten, då flera av våra stora arrangemang drar igång igen.

TellusTalk har varit jätteenkelt att använda och den genomgång jag fick via ett onlinemöte med en säljare gjorde att jag enkelt förstod hur pass enkel och mångsidig tjänsten var.
Att skicka avtal och be om underskrifter och skicka brev eller kanske scanna är krångligt. Ofta handlar det ju redan om att bara bekräfta det vi kommit överens om, då är Tellus Talk verkligen ett säkert och enkelt sätt att bekräfta ett avtal.

Claes Forsell-Andersson

Scenkonstkonsulent för dans, Riksteatern Skåne

smådjurschansen

Tips från bloggen!

Läs om Smådjurschansen och hur dem använder elektronisk signering

Christina

Tips från bloggen!

Läs om legaltech-företaget GreenCounsel och hur dem använder elektronisk signering

Vill du veta mer om elektronisk signering? läs mer om våra tjänster här eller kontakta oss.