Skicka MMS från mail

Här får du hjälp med att komma igång med att skicka MMS från din mail.

Tjänsten kräver ingen installation utan du kan skicka direkt.

Ärenderaden kommer att inleda ditt MMS och visas inom parantes. Det var viktigt att tänka på att bilagan kan vara max 300 kb.

Vi kan leverera MMS inom Sverige samt vissa andra destinationer. Om du vill skicka MMS globalt så rekommenderar vi Länk-SMS.

Skicka enkelt till en eller många

Sätt mottagarens mobilnummer i Till-fältet och avsluta med @emms.nu
Precis som när du skickar vanliga mail är det enkelt att lägga till fler mottagare.
Skriv ditt meddelande och klicka på Skicka, så har mottagarna ditt meddelande inom några sekunder! Bilagan kan max vara 300 kb. Om du bifogar en större fil komprimeras den automatiskt, men det blir bättre kvalitet om du gör det själv.

Om du ofta skickar till samma personer så kan du spara dem bland dina vanliga mail-kontakter, de fungerar som vanliga mailadresser.

Skicka till många med broadcast

Om du har många mottagare så kan det vara enklare att lägga deras nummer direkt i mailet, då adresserar du istället mailet till broadcast@emms.nu och efter meddelandet lägger du kodordet DistriButionList (stavat exakt så) därefter följt av mottagarnas nummer.

Om du lägger ett semikolon (;) efter numret så kan du även lägga till mottagarens namn. Namnet syns då i dina loggar och det kan vara lättare att följa upp om någon meddelande inte kommer fram.

Bilagan kan max vara 300 kb. Om du bifogar en större fil komprimeras den automatiskt, men kvaliteten blir bättre om du gör det själv.

 

Se hur lätt det är att skicka MMS från mailen

Ta emot MMS fungerar likadant som att ta emot ett SMS

Skillnaden är att en bild är bifogad. Även andra filtyper kan bifogas.

Kortnummer kodord

För en kampanj kan det passa att hyra ett kodord som avsändaren inleder sitt meddelande med och sen skickar till vårt kortnummer 72080 som är enklare att komma ihåg. T.ex. ”Skicka din bild till 72080 och inled ditt meddelande med TELLUS!”

Du kan enkelt svara på mottagna meddelanden från din mail, det går också att ställa in ett autosvar så mottagaren får bekräftelse direkt att MMS:et kommit fram.

Via mobilnummer

Hyr ett mobilnummer av oss så kan du ta emot MMS via det, passar bra om avsändarna skickar till dig regelbundet.

Svars-SMS

När du väljer Svars-SMS som avsändare på dina SMS-utskick så kan mottagaren svara tillbaka med ett MMS. Vi skickar svaret, tillsammans med ditt ursprungliga meddelande, till din mail eller URL. Svaret finns även tillgängligt i din Verktygslåda på webben.