Användning av kakor

När du kommer in på tellustalk.com sätts inga kakor. Däremot sätts kakor om du loggar in på Verktygslådan eller Kundadmin.

 

Vad är kakor?

Kakor (cookies) är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon.

Det finns olika typer av kakor. En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida.

Inloggad på våra tjänster

När du loggar in i vår tjänst, antingen som användare i Verktygslådan alternativt Kundadmin, eller som besökare via inbjudningslänkar, så sätts en sessionskaka som är nödvändig för tjänstens funktionalitet. Rent tekniskt används den för att identifiera en session mellan klient och webbserver. Ingen information sparas och kakan försvinner vid inaktivitet.

Domäner:
api.tellustalk.com
k8api.tellustalk.com (nya plattformen)
ebox.nu
se.ebox.nu (nya plattformen)

Om du inte vill att kakor ska sparas eller vill ta bort redan satta kakor

Du kan själv göra inställningar i din webbläsare som automatiskt nekar till lagring av kakor eller som gör att du informeras varje gång en webbplats vill lagra en kaka. Du kan också gå in och radera alla kakor som satts tidigare. Vilka inställningar du kan göra beror på vilken webbläsare du använder, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Väljer du att helt blockera kakor i din webbläsare kan du inte använda våra tjänster via webben. Det går däremot fint att använda dem via din mail.

Post- och telestyrelsen är tillsynsmyndighet på området.
Om kakor hos Post- och telestyrelsen