Skicka SMS direkt från din mail

När din mailadress är registrerad på ett konto hos oss så kan du på ett väldigt enkelt sätt använda tjänsterna direkt från din mail, helt utan installationer eller plugins. Det funkar med alla sorters mail och webbmail.

Du adresserar mailet till oss på ett speciellt sätt, så gör vi automatiskt om meddelandet till ett SMS och skickar iväg det till mottagaren. Det är lika enkelt att skicka till en som till många.

Hur ser avsändaren på SMS:et ut? När du skickar SMS från din telefon så visas alltid ditt nummer som avsändare. När du skickar via oss har du fler alternativ, du kan till exempel låta mottagaren svara på meddelandet så att det kommer direkt tillbaka till din mail. Läs mer under Inställningar om detta.
Tänk på att en adressbok har egna inställningar för hur avsändaren visas. Läs mer om Adressboken här.

Du behöver inte ange något ärende när du skickar SMS, men om du gör det så lägger vi till det överst i meddelandet, tänk på att det räknas in i det totala antalet tecken.

Vill du skicka till en eller fler

Skicka enkelt till en eller många

Sätt mottagarens mobilnummer i Till-fältet och avsluta med @esms.nu
Precis som när du skickar vanliga mail är det enkelt att lägga till fler mottagare.
Skriv ditt meddelande och klicka på Skicka, så har mottagarna ditt meddelande inom några sekunder!

Om du ofta skickar till samma personer så kan du spara dem bland dina vanliga mail-kontakter, de fungerar som vanliga mailadresser.

Skicka till en adressbok

Om du har sparat en adressbok i Verktygslådan på webben så kan du enkelt göra utskick till adressboken direkt från din mail, du behöver inte logga in på webben varje gång. Lägg helt enkelt adressbokens unika mailadress i Till-fältet och skicka ditt meddelande som vanligt.

Adressbokens unika mailadress hittar du under Resurser i Verktygslådan, där kan du även se vilka som är registrerade som skribenter och behöriga att skicka till adressbokens medlemmar. Om det är din adressbok så är du normalt sett också skribent.

Tänk på att adressboken har egna inställningar för hur meddelanden ser ut när de skickas till mottagaren.

 

Skicka till många med broadcast

Om du har många mottagare så kan det vara enklare att lägga deras nummer direkt i mailet, då adresserar du istället mailet till broadcast@esms.nu och efter meddelandet lägger du kodordet DistriButionList (stavat exakt så) därefter följt av mottagarnas nummer.

Om du lägger ett semikolon (;) efter numret så kan du även lägga till mottagarens namn. Namnet syns då i dina loggar och det kan vara lättare att följa upp om något meddelande inte kommer fram.

Kan man bifoga filer?

Javisst, då gör vi automatiskt om ditt meddelande till ett Länk-SMS!

Se film hur lätt det är att skicka SMS via mail