Hem 9 Hjälpcenter 9 Använd tjänsterna via mailen 9 Skicka Tal-SMS via mail

Skicka Tal-SMS från mailen

Här får du som kund hjälp med att skicka Tal-SMS från din mail.

Du skickar nästan Tal-SMS precis som vanliga mail, du behöver bara lägga på ett prefix på mobilnumret och ditt mail görs om.

Tal-SMS är ett uppringt SMS med syntetisk röst som kan skickas till båda mobiltelefoner och fasta telefoner.

Skicka enkelt till en eller många

Ange mottagare i Till-fältet, det går fint att skicka till många samtidigt precis som när du skickar vanliga mail. Lägg till prefixet 999 framför numret, följt av @esms.nu.

Skriv ditt meddelande och klicka på Skicka, så har mottagarna ditt meddelande inom några sekunder!

Om du ofta skickar till samma personer så kan du spara dem bland dina vanliga mail-kontakter, de fungerar som vanliga mailadresser.

Skicka till en adressbok

Om du har sparat en adressbok i Verktygslådan på webben och sparat mottagarnas nummer med prefixet 999 så kan du enkelt göra utskick av tal-sms till adressboken direkt från din mail, du behöver inte logga in på webben varje gång. Lägg helt enkelt adressbokens unika mailadress i Till-fältet och skicka ditt meddelande som vanligt.

Adressbokens unika mailadress hittar du under Resurser i Verktygslådan, där kan du även se vilka som är registrerade som skribenter och behöriga att skicka till adressbokens medlemmar. Om det är din adressbok så är du normalt sett också skribent.

Tänk på att adressboken har egna inställningar för hur meddelanden ser ut när de skickas till mottagaren.

Skicka till många med Broadcast

Om du har många mottagare så kan det vara enklare att lägga deras nummer direkt i mailet, då adresserar du istället mailet till broadcast@esms.nu och efter meddelandet lägger du kodordet DistriButionList (stavat exakt så) därefter följt av mottagarnas nummer med prefixet 999.

Om du lägger ett semikolon (;) efter numret så kan du även lägga till mottagarens namn. Namnet syns då i dina loggar och det kan vara lättare att följa upp om någon meddelande inte kommer fram.

Vi har stöd för 18 språk

Språket väljs baserat på mottagarens landskod. Du kan även ange önskat språk i meddelandet, se exemplet nedan. Om du skickar till ett land vi inte har språkstöd för så väljs engelska automatiskt.
Viktigt: Tänk på att din text inte översätts. Om meddelandet ska läsas upp på finska så ska ditt meddelande vara skrivet på finska.

Så här kan ett meddelande se ut när du aktivt valt språk med prefix:

danish: Denne meddelelse er læst i dansk

Den korta språkkoden (inom parentes i listan nedan) kan också användas. Det kan se ut så här: zh-tw: 正體字

Följande språk har vi stöd för:

english (en)
spanish (es)
catalan (ca),
swedish (sv)
finnish (fi)
danish (da)
norwegian (no),
dutch (nl)
french (fr)
german (de)
italian (it),
russian (ru)
polish (pl)
chinese (zh-cn)
chinese-simplified (zh-cn)
chinese-traditional (zh-tw)
japanese (ja)
korean (ko)
portuguese (pt-pt)
portuguese-brazilian (pt-br)
brazilian (pt-br)

Det enda sättet att välja traditionell kinesiska(zh-tw) och katalanska(ca) är med prefix eftersom ingen särskild landskod finns.

Se film hur lätt du kan skicka Tal-SMS från din mail