Har man barn i skolåldern går de ofta på kalas. Men hur många gånger får barnen vettiga presenter istället för plastigt ”skräp”?

Möjligheten att samla pengar till en gemensam present är grunden till Startup-tjänsten getillsammans.se. Där sker insamlingen utan tjat och jagande via mejl och telefonsamtal.

Nyligen lanserades sajten som har TellusTalks sms-tjänst inbyggd via API i systemet.

Här har vi hela gänget bakom getillsammans.se Foto: Privat

SMS används som ett säkert sätt att bjuda in deltagare till kalas och till insamling till present.

– Min fru Helen Lee kom på idén. Vi har jobbat fram tjänsten under ett och ett halvt år. Vi hade tur som fick kontakt med utvecklaren och programmeraren Jesper Alsed, som nu är delägare i företaget, berättar David Frick.

Sajten Getillsammans.se är grundligt testad av barnfamiljer före lanseringen.

– Testerna som var insamlingar till riktiga kalas blev en succé. En liten kille som heter Adam önskade sig en play-station. När alla runt honom samlade sina presentslantar blev  en play-station möjlig att köpa, säger David Frick.

– Adam fick något riktigt bra när alla gav tillsammans. Adams kompisar blev tagna och glada för sin kamrats skull när de såg hur lycklig han blev över presenten. Det blev extra roligt och minnesvärt för alla.

David Frick träffade sin fru i New York och har bott många år utomlands, bland annat i Hongkong. I Hongkong föddes också parets barn.

– I Sverige tänker alla på miljön. I Hongkong finns inte alls den medvetenheten trots att man får skicka sina barn till skolan med ansiktsmask vissa dagar och att fotbollsträningar ställs in på grund av dålig luft.

Tanken med sajten som än så länge enbart riktar sig mot barnfamiljer är att spara både tid och miljö.

– Det är inte kul att åka iväg till leksaksaffären och försöka hitta något vettigt för en rimlig slant. Ofta blir det stressigt. Det känns så himla onödigt att köpa leksaker som sedan inte uppskattas eller används.

På sikt hoppas de tre ägarna till företaget bakom sajten att den ska utvecklas för att nå fler grupper.

– Idén om att samla till en present fungerar ju lika bra för konfirmationen, studenten eller till 50-åringen.

TellusTalks SMS-tjänst fungerade bra för getillsammans.se.

– I dag är det inte lika vanligt att man vet vilken mejladress folk har. Dessutom fastnar mejl lätt i spam-filter. Telefonnummer däremot är lättare att få tag på och sms ger säkrare digital leverans.

Fakta: Så här kan du bygga in TellusTalks SMS-tjänst i ditt system.

Eftersom TellusTalks tjänster är plattformsoberoende så fungerar de med alla system. Du slipper installationer – det är en molnbaserad tjänst.

Om systemet kan skicka mejl så kan det även skicka sms via TellusTalk. Fördelen är då att det inte krävs några stora insatser för att programmera.

TellusTalk har även ett enkelt API.

Kontakta oss så berättar vi gärna mer!