– Det är bara att ta en url och så är det klart. Sedan tickar SMS-trafiken på. Så beskriver Backbones utvecklare Henrik Andersson hur det är att bygga in TellusTalks SMS-tjänst i ett system med hjälp av api.

Henrik Andersson, utvecklare hos Backbone som nu köpts upp av DanAds.

Backbone byggde kundhanteringssystemet (CRM) som hjälper Situation Stockholms säljare att hålla reda på säljare, platser och intäkter. I systemet finns TellusTalks SMS inbyggda med api.

Här kan du se filmer och läsa om hur Situation Stockholm blev världens första kontantfria gatutidning. Du får också se och läsa om hur mycket ett Svars-SMS kan betyda som ett kvitto på ett bra jobb för en hemlös.

Situation Stockholms säljare köper tidningarna och får ut en liten vinst som kan lösas ut i pengar eller nya tidningar.

Men: var kan säljarna stå? Vem säljer för hur mycket? Hur ska betalningen kunna kopplas till en säljare? Backbone som senare köptes upp av DanAds rätade ut alla frågetecken.

Henrik Andersson och Johan Liljelund på Backbone, numera en del av DanAds.

De byggde ett system som i realtid visar vilka säljplatser som är upptagna och vilka som är lediga, kopplade en QR-kod till varje säljare och kopplade även swish som betalmetod.

För att få systemet att fungera krävs att kvitton skickas med sms till köparna, TellusTalks sms-tjänst byggdes in i systemet.

– Från ett utvecklingsperspektiv var det väldigt roligt, säger Henrik Andersson.

– Vi byggde ett ”skin” mot google maps och vårt CRM-system. Vårt CRM-system har även ett personkort för varje säljare, som stöd för Situation Stockholms personal. På kartan finns en markering för varje säljare.

Ett skin är en utbytbar utformning av det grafiska användargränssnittet för datorprogram. Ett skin ändrar inte programmet i sig utan visar innehållet på bildskärmen på ett nytt sätt.

Nu är systemet i drift och fungerar mycket bra för Situation Stockholms säljare. Två personer behöver inte råka ut för att sälja på samma plats och man undviker missförstånd.

Backbones ledord är att system ska vara enkla att använda och transparanta och fungera 24/7.

Johan Liljelund.

Johan Liljelund är Chief Technology Officer på DanAds, som för något år sedan köpte upp företaget Backbone där både Johan Liljelund och Henrik Andersson jobbat länge.

– Vi har haft en affärsrelation med TellusTalk i 15 år – minst, säger Johan.

Backbone bygger system för relationer i form av CRM-system, system för att hålla reda på kundrelationer. Företaget köptes upp av DanAds som skapar self-service system, främst mot nischen mediehus.

DanAds är en stor aktör i USA med kunder som Hearst magazines, SoundCloud och tripadvisor.

– Vi bygger system för relationer, främst åt stora mediehus i USA. Vi är bra på att ta ett koncept och forma det till något som håller över tid, något som fungerar att förvalta, säger Johan Liljelund.

– Vi finns inte i Skandinavien ännu, det är lite lustigt att vi sitter i Sollentuna och jobbar mot USA.