Det kan finnas många skäl till att man vill att mottagare på ett snabbt och enkelt sätt ska kunna avanmäla sig från vidare utskick. Och ibland även påanmäla sig igen.cropped-tt_globe_transparent.png
Självklart har vi en enkel lösning på detta!

När man skickar ut reklam och erbjudanden reglerar marknadsföringslagen hur man får gå till väga. För det första måste man antingen ha ett befintligt kundförhållande med mottagaren, eller så ska de specifikt ha samtyckt till att få marknadsföring via email eller SMS. Vidare ska det finnas ett enkelt och kostnadsfritt sätt att avanmäla sig.

Internt på företaget kan det handla om att tekniker som har jour enkelt ska kunna koppla sig i, och ur, en grupp som notifieras vid larm. Eller vikarier som inte vill få erbjudanden om lediga pass när de är bortresta.

Grunden är att du använder dig av Sändlistor när du gör dina utskick.
Alla mottagare sparar du som medlemmar i din lista, och om de avanmäler sig så byter de status till ”avanmäld”, så du enkelt kan skilja dem åt.

När du gör emailutskick via din sändlista så lägger vi automatiskt till en rad högst upp i mailet, där mottagaren kan klicka på ”Avanmäl”. Det finns även en länk ”Prenumerera” om de skulle vilja gå med igen i din lista.

När du gör SMS-utskick via din sändlista, ställer man in så att mottagaren kan svara på ditt meddelande och skriva STOPP, så blir de automatiskt avanmälda från din lista.

Om man skickar sitt meddelande som Länk-SMS istället för vanligt SMS, så finns funktionen för avanmälan istället på en knapp på länken i SMS:et. Självklart funkar det ändå om mottagaren svarar STOPP.

Att använda en textavsändare på SMS för kommersiella meddelanden är inte att rekommendera då det gör att det blir krångligare för mottagaren att avanmäla sig, vilket kan orsaka onödig irritation. Och irriterade kunder vill man ju inte ha!

Här kan du läsa mer om hur de olika funktionerna för avanmälan fungerar.

Eller fyll i formuläret nedan om du vill att vi kontaktar dig så vi kan prata om hur vi kan hjälpa dig med din e-marknadsföring!

 

Soliga hälsningar

Jessica

[contact-form][contact-field label=”Namn” type=”name” required=”1″ /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”1″ /][/contact-form]