Situation Stockholm säljare står på gator och torg och säljer sina tidningar. Med ett nytt teknikstöd kom en alldeles oväntad och mycket välkommen effekt. Köparnas uppskattande ord i form av svars-SMS levererade av TellusTalk.

Jenny Lindroth, chef för Situation Stockholms sociala verksamhet berättar hur hennes morgnar börjar på jobbet. De börjar med att läsa svars-sms . . .

 

Situation Stockholm grundades 1995 och blev 2007 den första gatutidningen i världen som hittat ett sätt att sälja tidningar utan kontanthantering.

Tidningen har cirka 300 säljare. Numera kan man köpa tidningen och betala med swish med hjälp av säljarens personliga QR-kod.

Vid varje köp skickas ett tack ut med sms via api. SMS:et innehåller också ett digitalt smakprov och går att svara på. TellusTalk står för SMS-trafiken och är inbyggt i systemet med hjälp av API.

– Svars-SMS:en synliggör vad säljarna av Situation Stockholm betyder för sina kunder, säger Jenny Lindroth som är chef för Situation Stockholms sociala verksamhet.

Här kan du läsa mer om svarbara SMS. Eller tvåvägs-SMS som de också kallas

Varje svar skrivs ut och läggs som en liten lapp till respektive säljare, ett kvitto på gott arbete och kanske den enda respons den hemlöse får från övriga samhället.

TellusTalk är glada för att kunna bidra med en lägre kostnad för SMS:en och med annan sponsring.

Så här berättar Situation Stockholms säljare själva vad SMS:en betyder:

 
Filmen som Situation Stockholm gjort med sina säljare.

Läs här varför Backbone valde TellusTalk som leverantör av SMS-trafiken. Svaret är: TellusTalk är lätt att bygga in i system med hjälp av API.

Jenny Lindroth, Situation Stockholm. Foto: Bettina Bäck