Så här sista dagarna på året vill vi summera året som gått och blicka framåt mot 2019.

2018 fyllde TellusTalk 20 år, det känns både gammalt och ungt på något vis.

Vissa av våra kunder har varit med oss ända från starten, och det känns stort på sitt eget lilla sätt. Tack så mycket för det förtroendet! Vi hoppas på många fler år med er alla, nya som gamla!

GDPR trädde i kraft 25 Maj, men har skapat jobb för oss både under 2017 och 2018. Det har varit anpassningar i våra system, men även utarbetandet och signerandet av mängder av avtal. Tack vare detta enorma behov av att signera avtal har vi även fått många nya kunder vilket såklart är jätteskoj! Både elektronisk signering och BankID-skyddade mail och SMS har varit uppskattade verktyg för våra kunder när de jobbat med sina processer för att följa GDPR.

Vi besökte mässan Vitalis i Göteborg i april igen som vi brukar. Som alltid är det kul att träffa både nya och gamla kunder live.

Webbgränssnittet påbörjade sin ansiktslyftning under 2018 och det arbetet fortsätter in i 2019. Det ska bli både lite snyggare och ännu lite enklare att använda, kom gärna med förslag och önskemål!

Ytterligare ett jubileum hade undertecknad i år då det nu hunnit gå hela 10 år sedan jag började här på TellusTalk. Hoppas på minst 10 till 🙂

Nya kollegor har vi också fått, två härliga tjejer som jobbar på för fullt för att lära sig allt om våra tjänster. Ni kommer träffa på dem när ni hör av er till supporten och jag tror att de kommer presentera sig här också framöver. Välkomna!

Enklare adressering för tjänsterna Elektronisk signering och BankID-skyddade meddelanden introducerades under hösten och det var väldigt uppskattat. 

I November slog vi rekord på utskickade SMS! Över 30 miljoner skickade SMS över hela världen på en enda månad har vi förmedlat inom företagsgruppen.

Ännu säkrare elektronisk signering med PAdES – ett nytt format för signerade filer som är EU-standardiserat har vi infört i våra tjänster. Vi är stolta över att vara först i Sverige med att använda PAdES-filer för elektronisk signering. Läs mer om PAdES och säkra signeringslösningar här.

Utökad inloggning på webbgränssnittet är den allra senaste nyheten. Man kan numera slå på tvåfaktorsautentisering på inloggningen till Verktygslådan, så blir den ännu lite säkrare. Hoppas ni hänger med oss in i 2019 – jag tror ni kommer gilla vad som är på gång!

God Jul och Gott Nytt År!

önskar
Jessica