Den 28:e januari kommer vi på TellusTalk att fira den internationella dataskyddsdagen. Dataskyddsdagen vill uppmärksamma och öka medvetenheten hos företag och privatpersoner angående skydd av personuppgifter.
På grund av dessa utmaningar så beslutade Europarådet att införa internationella dataskyddsdagen.

Det är viktigt att vi skyddar personlig information online då vi lever i ett alltmer digitaliserat samhälle. Det gör en mer utsatt och därför ett måste att personuppgifter behandlas korrekt.

Det ska vara säkert för dig som besöker vår sida eller använder våra tjänster.
Men det handlar inte bara om vår sida, utan användandet av alla sidor online.
GDPR finns med i både EU:s rättighetsstadgar och i europeiska konventionen för mänskliga rättigheter och det hurrar vi för!

Med TellusTalk kan du arbeta online och känna dig säker på att din data hanteras helt enligt GDPR, nu och i framtiden. Med vår tjänster har du kontroll över dina personuppgifter.

Man kan se det som att vi lånar dina personuppgifter och därav är det viktigt att du som användare har olika rättigheter. Du kan till exempel begära ut information, bli glömd och raderad, få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande.

Vi på TellusTalk har också ansvar över dina personuppgifter genom att bara behandla dem när det endast är nödvändigt eller uppfyller specifika syften.

När behandlar TellusTalk personuppgifter om dig?

Du beställer tjänsten

• Du får inloggningsuppgifter och blir användare

• Du har en fråga och/eller kontaktar oss

• Du besöker vår hemsida och lämnar dina uppgifter i formulär

Svensk och säker plattform

Vår plattform och mailserverlösning ligger på svenskägda servrar i Sverige så du kan känna dig säker på att din data inte lämnar Sverige.

Vi har även en ny lösning för kryptering vilket ger din data optimalt skydd.

Din data är dessutom ytterligare skyddad av ett nytt behörighetssystem där du själv styr vilken data du vill dela med andra användare eller administratörer.

Vi sätter heller inga kakor när du kommer in på vår sida, utan använder endast kakor om du loggar in online. Vill du bli helt kakfri kan du använda tjänsten via din mejl. Här kan du läsa mer om kakor.

Dataskyddssdagen är viktig för TellusTalk som företag, besökare online och våra kunder. Vi kan lova att vi endast samlar in personuppgifter som har ett syfte så du kan känna dig säker med oss!

Har du inte fått nog och vill läsa mer? Klicka här!