Den här veckan åkte jag, Richard och Per ner till Göteborg för att ställa ut på Vitalis-mässan tillsammans med 180 andra utställare. Det har varit en oerhört intressant och givande vecka då vi har informerat vårdgivare inom både den privata och offentliga sektorn om värdet i digitalisering av vården.

Det som var allra populärast bland våra besökare var att använda våra tjänster för SMS-påminnelser, BankID-skyddade meddelanden och elektronisk signering. Eftersom delning av information inom vården styrs av stränga regler kring konfidentialitet så krävs lösningar där en hög nivå av sekretess står i centrum – när en vårdgivare skickar ut ett skyddat meddelande via TellusTalk så blir mottagaren ombedd att legitimera sig med BankID innan meddelandet kan öppnas, vilket enbart tillåter rätt person att få ta del av informationen.

För att minska arbetsbördan för vårdpersonal och spara in pengar på besökskallelser via brev så har många vårdgivare idag valt att i stället skicka dessa som ett SMS direkt till patientens mobiltelefon. I stället för att bli begravda i många timmars pappersarbete så blir även elektronisk signering av avtal eller annan information allt mer vanligt inom vården liksom andra statliga och privata instanser. Det frigör tid för vårdpersonal att disponera till andra uppgifter och bidrar till en bättre vård idag, för att inte tala om vilken positiv inverkan det har på vår miljö!

Igår kväll kom vi hem till Stockholm med många kunskaper, idéer och bekantskaper rikare. Det vill vi tacka våra besökare och med-utställare för!

Vi på TellusTalk önskar er alla ett trevligt valborgsfirande med nära och kära.

/Siri

IMG_5129