Christina Blomkvist är jurist och jobbar för att få snurr på sin start-up Greencounsel. Företagets affärsidé är att ta bort enkla och tråkiga uppgifter från juristens bord och automatisera dem så att juristens kund kan få tillgång till effektivare och prisvärd juridisk rådgivning.

Christina Blomkvist driver startup-företaget Greencounsel, där hon byggt in TellusTalks tjänster för elektronisk signering i sina system.

Greencounsel driver en onlineplattform som heter David där kunder till jurister kan logga in. David hjälper till med att samla in information från kunderna.

– Det jag gör i min lösning är automatisering genom hela kedjan, med alltifrån informationsinhämtning, analys, dokumentgenerering och signering. Jag såg att TellusTalk hade lösningen för säker signering med BankID och för att skicka ut SMS, så jag byggde in de tjänsterna i mitt system, säger Christina Blomkvist.

En del av Christina Blomkvists lovord som gjorde oss mycket glada!

Läs mer: Här tokhyllar Christina Blomkvist TellusTalk på LinkedIn!

Berätta mer – hur fungerar dina tjänster?
– Kunden går in online och fyller i uppgifter om det de undrar över eller vill ha hjälp med av en jurist. Samtidigt görs en automatisk analys av det kunderna skriver in.

– Beräkningar och analyser av formuläret berättar om man kan tillämpa juridiska regler för just det här fallet. Går det bra genereras dokument i flera led såsom protokoll och olika kontrakt som är färdiga för att signera. Och signeringen med BankID görs via er.

Smart! Hur är det inom juristvärlden, hur långt har techtankarna nått där?
– Det kommer nog att ta ett tag innan legaltech slår igenom fullt ut men det är något som det pratas mycket om. Mitt företag och mitt system hjälper bland annat startups, bolagsjurister och affärsjurister att hantera juridiska problem.

– Där ingår förstås också att till slut underteckna saker. Där använder jag era tjänster.

Hur hittade du oss?
– Det var genom en vanlig googlesökning. Jag hörde av mig till lite olika företag, vissa orkade inte ens svara eftersom jag är en så liten kund.

– Det som gjorde att jag bestämde mig var att det kändes så tryggt. Att ni har funnits länge och att ni kräver BankID för signaturer. Jag är absolut intresserad av era kvalificerade certifikat också, men det får bli på sikt.

Ni förstår själva varför vi blev glada av Christinas beskrivning av TellusTalk som leverantör.

Du gjorde oss väldigt glada när du hyllade oss på LinkedIn, tack!
– Det gör jag så gärna när jag upptäcker något som är bra. Ni har verkligen skräddarsytt en lösning för mig och det känns tryggt att använda en leverantör som funnits länge.

– Jag blir faktiskt irriterad när vissa kunder säger att de enbart hanterar vissa leverantörer. Bara för att man är hypade betyder inte det att man är bra. Som kund vill man känna sig trygg och bli bra bemött.

Fakta om Christina Blomkvists lösning: Vad är onlineplattformen David?
David by GreenCounsel är en onlineplattform för att snabbt sätta upp alltifrån enkla till komplexa arbetsflöden för att automatisera juridiska och andra ärenden från start till slut. Med moduler som dokumentgenerering, integrerad videokonferens, digital signering, godkännanden, anpassad integrering etcetera är det möjligt att snabbt sätta upp och börja använda en stor mängd olika arbetsflöden.