Mina föräldrar har en liten optikeraffär sen många år tillbaka, sedan urminnes tider har de skickat brev till kunderna för att påminna när det är dags att kolla synen eller skaffa nya linser. Responsen har väl blivit sämre och sämre, det är liksom ganska omodernt med pappersutskick, dessutom försvinner de gärna bland alla räkningar och andra dåliga samveten och blir bortglömda. Man vet ju hur det är…

Nu lyckades jag äntligen övertyga gamlingarna om att SMS är det som gäller, och allra helst: Länk-SMS! Vi bestämde oss för att inte bara påminna, utan även slänga med ett litet erbjudande.
Vi knåpade ihop ett litet kort SMS med all den viktigaste informationen, för de som inte vill klicka sig vidare. Sedan gjorde vi i webbvyn en lite längre text om varför det är viktigt att kolla synen regelbundet, mer information om erbjudandet samt en gullig påskbild eftersom det skickades ut före påsk.

Sen var jag lite listig, och satte butikens telefonnummer som avsändare på SMS:et, så mottagarna bara kunde klicka på ”Ring upp” och boka tid.

Såhär gulligt blev det, i mobilen och i webbvyn!

link-sms

Vi skickade till 400 personer och hela 10% klickade sig vidare på länken och läste hela meddelandet där, sedan var det någon som passade på att skicka tillbaka en liten följdfråga som automatiskt hamnade i butikens e-post och kunde besvaras därifrån. Ytterligare någon passade på att avanmäla sig från ytterligare utskick genom att klicka på länken ”Avanmäl” längst upp i webbvyn. De här smarta länkarna läggs till och hanteras helt automatiskt.
Inom en minut (!) efter utskicket började det ringa folk för att boka in tid för undersökning, på bara några dagar fick vi bokningar på ca 5% av hela utskicket!

Det var en otroligt lyckad kampanj!
Mina gamla föräldrar var djupt imponerade, både över att man så snabbt nådde ut till kunderna, den snabba responsen men även priset självklart.
Det blir ju en avsevärd prisskillnad mellan ett litet SMS jämfört med tryck, papper, brev, adressering och porto.

Är du också lite sugen på att testa en SMS-kampanj till dina kunder? Kontakta oss så hjälper vi till!
08-509 126 00 eller sales@tellustalk.com

Läs mer om Länk-SMS på vår hemsida vetja!
http://www.tellustalk.com/sv/link-sms

Vid tangenterna, i vårsolen
Jessica