Peder Holst och Peter Korinek, grundarna av TellusTalk. Foto: Bettina Bäck

TellusTalks befintliga kunder ökar sin användning av SMS och skickar både fler och längre meddelanden.

Det tidigare rekordet i antalet skickade SMS är från i år. Det slogs nu i oktober och landade på 8 293 000 skickade SMS.

Förra rekordet slogs i samband med EU-valet.

Trenden är tydlig. Antalet skickade SMS går stadigt uppåt.

Läs om kreativa start-up företaget Ge tillsammans som använder sig av SMS inbyggt i sitt system: Affärsidé: Att ge tillsammans – barn blir glada för önskade presenter

Vad kan det bero på?

– Jag tror det beror på att SMS fungerar så bra. Vi når folk. De flesta har sin mobil med sig. Kommer det ett SMS så tittar de på det, säger Peter Korinek som är VD på TellusTalk.

Du hänger ju med i trender när det gäller kommunikation. Vad kommer att hända med SMS:et?

-Vi tror ju att antalet skickade SMS kommer att fortsätta öka. På kort sikt finns inget alternativ.

Hur menar du? Förklara!

– SMS fungerar i allas telefoner, från det att mobilen packas upp ur kartongen. Alla appar måste ju installeras, för att använda appen måste kompisarna också ha den appen – och så vidare. Det gäller alla typer av meddelandetjänster.

– Om vi stod inför ett byte av metod, då hade det redan skett. SMS är otroligt effektivt och inte bara i Sverige utan i resten av världen.

TellusTalks kunder har skickas SMS till nästan alla länder som finns. Det finns inte många vita fläckar på företagets SMS-leveranskarta.

– Det är ju roligt. Och förklaringen till att våra SMS går fram är att vi betalar för oss helt enkelt. Vi betalar till operatörerna för att leverera – då kommer de fram.

OM trenden fortsätter så slås ett nytt rekord redan nästa vecka. 🙂

TellusTalks kunder kan använda företagets övriga tjänster, det ingår i abonnemanget att ha möjlighet att skicka till exempel elektroniska signeringar – och att kunna bygga in det i ett system.

Här kan du läsa lite tips inför byte av arbetssätt: Bästa tipsen för att börja med elektronisk signering