Vi går mot en mer digital värld och måste lära oss kommunicera med varandra både på avstånd och på ett säkert sätt. Beroende på innehållet i ditt SMS så kan det vara bra att låsa meddelandet så endast rätt person kan läsa det!

Hur går det till ? Jo, mottagaren får ett SMS och måste logga in med eID för att kunna läsa ditt meddelandet. När mottagaren loggat in kan du se det i dina loggar i verktygslådan.

Om mottagaren inte har eID så kan du välja att hen ska logga in med en engångskod istället. Det gör det även möjligt för dig att skicka säkra SMS världen över på ett säkert sätt!

 

Du kan kombinera säkra SMS med signering!

Det kan vara bra om det är avtal eller annan känslig information som skickas och signeras. Mottagaren måste precis som vid säkra SMS då först logga in med eID eller engångskod för att kunna läsa den skyddade texten och därefter kan de signera.

 

Du kan även skicka säkra mejl

Mottagaren får ett mejl istället med en länk och en uppmaning att logga in för att kunna läsa meddelandet.

Vill du veta mer ? läs mer om säkra meddelanden här!

ung-kvinna

Tre exempel på användningsområden

  • Provsvar
  • Inloggningsuppgifter
  • Lönebesked

Hur långa SMS kan man skicka ?

Vanligtvis är ett SMS 160 tecken. Men du kan skicka SMS som innehåller fler än 160 tecken, du kan skicka upp till 1224 tecken, vilket delas upp på max 8 SMS-delar. Man betalar per SMS-del men mottagaren får det som ett långt SMS.

iphone