Ibland sitter man där och är superinspirerad med en jättebra kampanjidé men fastnar när man ska planera utskicket – ska det emailas? Eller SMSas? Flaskpost? Vad är mest effektivt? Svaret är att det skiljer faktiskt från fall till fall och man får testa sig fram (det svaret ville du nog inte ha, förlåt) men jag tror att jag kan hjälpa dig en bit på vägen!

”These two giants of the marketing world are always pitted against each other in various ways, both have their pros and cons, and both are used widely by lots of businesses across the world.”

Så inleder Jake Jeffries, Head of Design & Marketing på brittiska Text Marketer, sitt senaste blogginlägg för det kända forumet Business 2 Community. Läs det här.

I sitt blogginlägg diskuterar han användningsområden och varför vi väljer det ena mediet över det andra beroende på situation. Jag kan sammanfatta det såhär – olika kampanjer kräver olika medier, Jake förklarar väldigt konkret varför man idag ofta väljer SMS för kampanjutskick och vad andra företag har haft för framgång med Email vs SMS med hjälp av en färgglad infographic.

Läs inlägget under helgen, jag lovar att det ger dig inspirationen som krävs för att på måndag ta tag i den där kampanjen du skjutit på och velat med så länge. Carpe diem och trevlig helg!

 

/Siri