TellusTalk sponsrar Järfälla brottarklubb för att göra det möjligt för klubben att fortsätta sin satsning mot barn och ungdomar. Pengarna har gjort det möjligt att åka på fler tävlingar. Foto: Järfälla brottarklubb

TellusTalk sponsrar Järfälla brottarklubb. Vi imponerades av klubbens satsning mot barn och ungdomar, där tjejer får ta stor plats.

Vad har då hänt i klubben sedan maj 2019, då sponsringen tog sin början.

Läs inlägget: TellusTalk tar grepp på tjejbrottning

Järfälla brottarklubb berättar stolt att de kunde skicka två brottare till Linköping för att delta på Ungdoms-SM 2020. Klubben skickade Giovanni och Tansu som tävlande.

Tansu och Giovanni.

Undomarnas resa mot SM började redan på klubben. Giovanni och Tansu har krigat och kämpat både på och utanför mattan med träning och kost.

Ungdoms-SM bjöd på mycket nerver, känslor och spänning.

Tansu kämpade på tappert på hennes SM och slutade på en hedrande 5:e plats.
Giovanni knep sitt och klubbens första SM-brons i Ungdoms-SM.

Så här kan det se ut på en vanlig träning på Järfälla brottarklubb.

Klubben var förstås stolta över de båda prestationerna och satsar på ännu mer spänning och äventyr nästa år! Framgångarna gör att klubben nu hoppas på att skicka fler deltagare till nästa Ungdoms-SM.

Förutom att sponsorpengar gör resor till tävlingar möjliga så har även nya träningsredskap köpts in. Ett viktigt inköp var en speciell träningscykel där ungdomarna kan träna intervall och bli bättre på att hantera mjölksyranivåer.

TellusTalk önskar klubben lycka till under det kommande året!

Här syns också tre av de viktiga tränarna på bild.