Jörgen har varit aktiv inom sporten i många år men aldrig själv utövat den, trots detta har han alltid haft som mål att starta en brottningsklubb med satsning på tjejer!

Stockholm har en stark tradition av brottning på herrsidan men där dambrottningen hamnat vid sidan, en trend Jörgen med Järfälla Brottarklubb tänker vända.

-Vår klubb satsar på att utveckla barn och ungdomar i brottning men även mycket av vår filosofi handlar om fostran. Vi vill att alla ska kunna känna sig sedda, hörda och visa respekt för varandra och allas olikheter sätts högt upp i agendan.

Jörgen Alsterbåge grundare för Järfälla Brottarklubb
Foto: Jacqueline Gustafsson

1.Vad betyder sponsring för klubben?

Sponsring betyder väldigt mycket för vår klubb, den hjälper oss med ekonomiska medel till träningsutrustning, läger, olika satsningar/forum där vi kan behöva hyra in kompetens.

2.Vad ska pengarna användas till?

Pengarna kommer först och främst gå till vår tjej-satsning.

3.Varför är det viktigt för klubben att ha en ungdomsinriktning?

Eftersom ungdomar idag redan slutar med idrott vid 14-15 års ålder. 

Vi som förening behöver vara mer lukrativ och intressant och inte bara när det gäller tävlande och elitsatsning. Vi vill ha kvar ungdomar i föreningen som förebilder och önskan är att många av dom fortsätter träna med brottning och har kvar föreningslivet som livsintresse.
Om vi hjälper varandra, med allt från sommarjobb till elitsatsning så kommer vår föreningsfamilj fostra brottare i livsbredd och inte endast i brottning.

Luciacupen 2018, vann pris för bästa klubb
Foto: Jacqueline Gustafsson