Ja, nu lider 2016 mot sitt slut och ett nytt och spännande 2017 står för dörren.
Så, vad hände under 2016 egentligen?

swish

 

I januari så kom Swish igång med sin tjänst E-handel, och TellusTalk var en av de första som kunde erbjuda en enkel koppling till tjänsten genom vår tjänst Betalningsbegäran.
Tyvärr fick Swish problem med kapaciteten och stängde tjänsten för ombyggnad innan sommaren. Lyckligtvis ser det ut som att Swish för E-handel kommer igång igen under januari 2017, och då kan våra kunder åter använda Swish i tjänsten Betalningsbegäran.

bankid_logo_2x2cm

I juni lanserade vi vår nya tjänst Elektronisk Signering med BankID, vilket gav våra kunder möjlighet att via email och SMS skicka meddelanden och dokument som kan signeras av mottagaren med hjälp av BankID.
En signatur som har lika högt bevisvärde som en fysisk påskrift och samtidigt är mycket snabbare och smidigare att använda. Den här tjänsten uppkom i kölvattnet av tjänsten Skyddade Meddelanden med BankID som vi släppte redan under 2015. Kul att så många direkt nappade och började köra sina avtal via den här smarta lösningen!

text_to_voice_small

I november fick tjänsten Tal-SMS utökad funktionalitet med både stöd för 18 språk samt möjligheten att låta mottagaren svara på frågor med olika knapptryckningar. Man kan låta destinationen avgöra vilket språk som ska användas vid uppläsningen, eller så låter man vårt system känna av på vilket språk texten är skriven.
Väldigt användbart tjänst eftersom den både kan användas för att skicka textmeddelanden till fasta nummer, samt användas för att uppmärksamma ett viktigt SMS som skickats samtidigt.

mbox_meddelande

I december släppte vi vårt mobilanpassade gränssnitt Mbox!
Den ser ut och funkar som din vanliga SMS-app du har i mobilen, fast det är en webbsida så du slipper installationer och uppdateringar. Skicka snabbt och enkelt iväg dina meddelanden och ta emot svaren på samma ställe. Sparar man den som en genväg på startskärmen ser den ut som en app där också.

coding_all_elements_liten
I bakgrunden har våra tekniker dessutom arbetat outtröttligt med förändringar och förbättringar som oftast inte syns med blotta ögat, men som ger oss en snabbare och stabilare plattform. Otacksamt men viktigt jobb, så jag vill passa på att tacka dem extra för deras fina jobb!

Det har ju hänt saker utanför TellusTalk under året också förståss, Wired har gjort en video som sammanfattar årets gadgets:

Med detta vill jag önska er alla ett Gott Nytt År!tellusearth

/Jessica