Elin Karlsson har blivit expert på bärsjalar och bärselar för barn.

För ungefär ett år sedan blev fritidssysselsättningen till en enskild firma, nu hoppas Elin Karlsson att det ska bli ännu mer snurr på uthyrningen av bärdon hos Uppsala Bärotek.

Elin Karlsson har gjort intresset till ett företag. Hon får många härliga kontakter med sina engagerade kunder. Foto: Privat

– När jag ska hyra ut bärsjalar eller bärselar måste jag ha något som säkerhet. Innan jag började använda TellusTalks gratistjänst för elektronisk signering begärde jag en deposition. Administrativt blev det oerhört krångligt, säger Elin Karlsson.

En depositionsavgift är en summa som lämnas i pant vid ingående av ett avtal, eller vid lån/hyra av något. 

– Nu använder jag en PDF där mina uthyrningsvillkor finns tydligt uppspaltade. Det blir tydligt både för mig och kunden när villkoren skrivs under med BankID. Man kan inte säga efteråt att man inte sett villkoren.

Säkerhet är ett stort fokus för Elin Karlsson. Det finns med i hennes allmäna villkor som kunden skriver under och hon håller även handledningar i hur bärsjalar och bärselar ska användas. Foto: Privat

Elin Karlsson vidareutbildar sig och håller själv i utbildningar kring bärsjalar och säkerhet. Verksamheten växer. Till yrket är Elin språklärare vid Uppsala Universitet, där jobbar hon 80 procent.

Hur hinner du med allt? Både barn, jobb som lärare och Uppsala Bärotek?

– Det här ger ju energi. Jag får ta del av alla som har barn som sitt stora intresse, får ta del av den kärleken. Det är tacksamt att jobba med föräldrar som gör något för sina barn.

– Bärsjalar är inte krångligare än att klä på barnet kläder. Jag ser bärsjalar och selar som ett verktyg för föräldraskapet. Man får ha barnet nära.

Blir du inte trött i ryggen av att bära?

– Jag har svag rygg och får ont i ryggen av att putta en vagn. Det där är så individuellt. På grund av min svaga rygg bär jag inte på magen utan på ryggen. Om jag burit på mitt barn en hel dag, som ju sällan inträffar, så blir jag trött i fötterna.

– För mig som bor mitt i stan är det faktiskt smidigare att bära än att köra runt med vagn.

Vill du göra som Elin Karlsson och testa att skriva under ett dokument elektroniskt så kan du göra det kostnadsfritt här: https://www.tellustalk.com/ebox/

Det är enbart dokument i PDF-format som kan skrivas under. Du loggar in på tjänsten/sajten med ditt BankID, laddar upp ditt dokument och delar sedan länken du får på det sätt du vill med den som ska skriva under.

När du och mottagaren signerat dokumentet med BankID kan båda ladda ned det och spara på det sätt som passar er, kanske i mejlen eller på en hårddisk på datorn.