I dagarna har det återigen varnats i medierna om bedrägerier med BankID, såhär skyddar du dig:

  • Generellt sett ringer inte banker och myndigheter upp personer och ber dem identifiera sig med BankID, koder eller liknande, så var alltid extra försiktig i sådana samtal.
    Kontrollera att den som kontaktat dig faktiskt ringer från den bank eller myndighet som de påstår att de ringer från. Be att få ringa upp via växeln, och leta själv reda på växelnumret.
  • Banker och myndigheter skickar heller inte mail eller SMS där de ber dig lämna personuppgifter eller logga in med BankID.
    Lämna inte ifrån dig personuppgifter och använd inte ditt BankID på sajter som du inte själv kontaktat, om du inte först kontrollerat vem sajten tillhör.

En säkerhetslösning är aldrig säkrare än sina användare, var noga med var du använder ditt BankID och var du lämnar dina personuppgifter så är du en god bit på väg.

I våra BankID-relaterade tjänster använder vi vår SSL-krypterade sajt ebox.nu, om du har fått en ebox.nu-länk från en okänd avsändare är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig ta reda på vem avsändaren är innan du klickar vidare.

Ha en fin helg, och be safe out there!bankid_logo_2x2cm

Jessica