Och med det menar jag lika enkelt för nybörjaren att skicka som för den tekniska. Som kund hos oss har du tillgång till en användarvänlig verktygslåda där du kan göra dina signerings utskick. Ingen installation krävs och vi hjälper dig att komma igång med ditt nya projekt!

Hur går det till att skicka e-signering?

Steg 1. Ange mottagare i till-fältet, det går fint att skicka till många samtidigt och det går bra att blanda mobilnummer och mejladresser.

Steg 2. Slå på signering genom att klicka på symbolen ”pennan”.

Steg 3. Skriv ditt meddelande till mottagaren, om du inte bifogar någon PDF så signerar mottagaren enbart ditt meddelande.

Steg 4. När du är nöjd med ditt meddelande klicka på skicka.

Vad händer efter e-signeringen?

När mottagaren signerat skickas den signerade filen direkt tillbaka till din mail. Den signerade filen är en PDF på formatet PADES, den är helt fristående och du bör arkivera den på ett lämpligt ställe där ni sparar viktiga dokument. Du kan skriva ut filen om du även vill ha en papperskopia, men det är endast i den elektroniska filen signaturbeviset finns så den måste du spara.

Du kommer alltid åt dina signerade filerna i verktygslådan, vi sparar allt i 2 års tid och sedan raderas dina loggar.

Vill du testa elektronisk signering? Klicka här och skaffa ett kostnadsfritt testkonto för signering.

Gratistjänster för företag och privatpersoner – www.elektronisksignering.se

TellusTalk erbjuder även två kostnadsfria signeringstjänster för dig som har enklare behov av elektroniska signaturer, signera.ebox.nu och min.ebox.nu.